Groningen viert de 1-0 van MImoun Mahi

Groningen pakt eindelijk weer drie punten

FC Groningen heeft voor het eerst in elf eredivisiewedstrijden weer een overwinning geboekt. De ploeg van coach Ernest Faber rekende in eigen huis met 2-0 af met NEC, dat zijn negende nederlaag in tien duels incasseerde.

Het spel liet in de eerste helft te wensen over. Aan inzet was bij beide ploegen geen gebrek, aan kwaliteit wel. NEC zorgde desondanks voor het eerste gevaar. Spits Taiwo Awoniyi, die nog niet wist te scoren voor NEC, faalde oog in oog met doelman Sergio Padt.

Niet veel later opende Groningen de score. Na slecht uitverdedigen van NEC belandde de bal bij Mimoun Mahi, die feilloos raak schoot. De aanvaller was kort daarna ook dicht bij de 2-0, maar schoot naast.

De tweede helft was aantrekkelijker. Er ging nog steeds genoeg mis, maar beide ploegen namen meer risico, zochten meer de aanval en kregen meer kansen.

NEC zorgde vooral met vlijmscherpe counters voor gevaar. Andre Fomitschow stuitte echter op Padt en Mohamed Rayhi schoot bij een dot van een kans naast.

Aan de andere kant voorkwam Joris Delle met een puike redding een treffer van Bryan Linssen. Op de prachtige pegel van Juninho Bacuna had hij echter geen antwoord: 2-0. Ook bij een vrije trap van Bacuna was Delle kansloos, maar de paal voorkwam de 3-0.