Vitesse juicht na de 0-1

Fout Gosens fataal voor Heracles tegen Vitesse

Vitesse heeft nipt gewonnen bij Heracles Almelo, dat een half uur met een man minder speelde. Beide ploegen leverden een eerste helft af die niet kon boeien.

Bij rust zou 0-0 een terechte stand zijn geweest, maar de bezoekers gingen aan de leiding.

Robin Gosens maaide over de bal heen, Milot Rashica bracht Navarone Foor in stelling en die schoot raak.

De thuisploeg begon beter aan de tweede helft, was met een schot op de paal van Reuven Niemeijer dicht bij de 1-1, maar zag ook Robin Pröpper met twee keer geel vertrekken.

Heracles drong aan en gaf achterin veel ruimte weg. Het leverde kansen op over en weer. De grootste was voor Kristoffer Peterson, maar Vitesse-doelman Eloy Room was alert bij diens inzet. In de slotfase mocht ook Vitesse-speler Kevin Diks vertrekken na zijn tweede gele kaart, maar het veranderde niks aan de uitslag: 0-1.