Foto van afbeelding Hitler in kleurboek
NOS NieuwsAangepast

Kruidvat haalt 'Hitler-kleurboek' uit verkoop na klachten

"Leuk, die kleurboeken van jullie", is te lezen op de Facebookpagina van Kruidvat. Een klant wijst de drogisterij op een tekening van Hitler, inclusief swastika, in een kleurboek. De kleurboeken zijn na het bericht van de vrouw uit de verkoop gehaald.

De boeken werden de afgelopen dagen al op een aantal plekken verkocht en gingen gisteren bij alle filialen in de verkoop. "Toen we erachter kwamen dat deze ongepaste afbeelding in het boek te zien was, hebben we besloten om meteen alle boeken uit de verkoop te halen. In alle winkels, en ook online", laat een woordvoerder van Kruidvat weten. 

We hebben dit over het hoofd gezien.

Woordvoerder Kruidvat

De afbeelding was te zien in het boek Kleuren op Code met kleurprojecten. Dat boek werd geproduceerd in India en uitgegeven door een Belgische uitgeverij. "Tot onze spijt hebben we ondanks meerdere controles op inhoud dit toch over het hoofd gezien", zegt de woordvoerder. Zij noemt het een misverstand.

In het boek komt een "bepaalde thematiek" over belangrijke figuren uit het verleden terug, legt de woordvoerder uit. Ook Nelson Mandela, Albert Einstein en Abraham Lincoln kunnen worden ingekleurd. 

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl