Tim Krul

Krul via een omweg alsnog in de Arena

Hij heeft er langer op moeten wachten dan gehoopt, maar vanavond (20.45 uur) gaat AZ-keeper Tim Krul dan eindelijk zijn competitiedebuut maken in de Amsterdam Arena.

In dat stadion zette hij in augustus vorig jaar nog zijn handtekening onder een huurovereenkomst met Ajax, maar door een (te) langzaam herstellende knieblessure en de snelle ontwikkeling van André Onana kwam het vervolgens niet tot een optreden binnen de lijnen bij het eerste elftal.

Krul heeft in Amsterdam zes officiële wedstrijden op zijn naam; allemaal in Jong Ajax.

Omweg

"Zo gek kan voetbal lopen", zei Krul zelf al laat op de avond van de 31ste januari, toen hij vlak voor het verstrijken van de transferdeadline en vlak na een korte flirt met Watford overstapte naar AZ.

Die wonderlijke route (van Amsterdam via Londen naar Alkmaar) past bij de doelman die pas zes jaar na zijn interlanddebuut opdook in de eredivisie. En die kort na zijn vertrek via de achterdeur het veld van de Arena vanavond alsnog betreedt.

Het turbulente seizoen van Tim Krul

Dat zal dan voor het eerst zijn als clubkeeper. Namens Oranje keepte hij er al wel vier keer. Maar heel veel plezier heeft hij daaraan niet beleefd. 

Alleen de interland tegen Turkije (2-0) leverde namelijk een zege op, terwijl de duels met Bulgarije (1-2), Italië (1-1) en Mexico (2-3) beduidend minder succesvol waren.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl