De Nederlandse ijshockeysters
NOS SportAangepast

IJshockeysters blijven winnen op WK

De Nederlandse ijshockeysters hebben bij het WK (divisie II A) ook hun derde wedstrijd gewonnen. Na overwinningen op Groot-Brittannië en Noord-Korea was de formatie van bondscoach Joep Franke met 5-1 te sterk voor Slovenië.

Oranje kende tegen Slovenië wel een valse start; na dertig seconden wist Pia Pren doelvrouw Bianka Bos te verschalken. Al in de eerste periode draaide Nederland de rollen om door treffers van Mieneke de Jong en Jet Milders.

In de tweede periode werd het duel beslist door twee goals binnen twaalf seconden. Julie Zwarthoed, na het duel uitgeroepen tot beste speelster van Oranje, en Larissa Haverkorn zetten Nederland op 4-1. In de laatste periode zorgde de tweede treffer van De Jong voor de eindstand.

Op weg naar promotie

De ijshockeysters startten het toernooi met een 5-4 zege op Groot-Brittannië, een duel waarin Oranje steeds de bovenliggende partij was. Tegen Noord-Korea had de ploeg het iets lastiger, maar door treffers van onder anderen Cloë Keijzer en Savine Wielenga werd het 4-2.

Door de goede resultaten op het WK lonkt voor de Nederlandse vrouwen promotie naar de eerste divisie B. Daarmee keert Oranje terug naar het tweede niveau, waar het vorig jaar uit degradeerde.

Donderdag is Australië de volgende tegenstander. 

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl