ANP Pro Shots
NOS VoetbalAangepast

Mulder belandt in nachtmerrie bij Spaanse 'matchfixingclub'

"Achteraf valt alles op z'n plaats", zegt Hans Mulder. Maar in de stem van de middenvelder klinkt nog steeds verbazing en onbegrip: Eldense, de Spaanse club waarvoor hij sinds kort speelde, blijkt ten prooi gevallen aan matchfixing.

Zoveel is wel duidelijk na de 12-0 nederlaag tegen Barcelona B. Tijdens die wedstrijd schutterde een aantal van zijn teamgenoten opzichtig en bovendien dook er bewijsmateriaal van omkoping op.

Het werd een chaos in de kleedkamer. Er is zelfs gevochten.

Hans Mulder

Mulder vertelt in Langs de Lijn En Omstreken zijn verhaal: "Een ploeggenoot heeft WhatsAppjes en andere berichten gezien waaruit duidelijk blijkt welke spelers er omgekocht zijn. Meteen na de wedstrijd stormde hij de kleedkamer binnen en noemde hij die namen."

"Toen is er chaos ontstaan in de kleedkamer. Het liep zelfs uit op een vechtpartij. Het was te gek voor woorden."

Nachtmerrie

Voor Mulder was op dat moment wel duidelijk dat hij weg moest bij de club uit de Segunda Division B. "Ik heb meteen mijn zaakwaarnemer gebeld om te zeggen dat ik weg wilde."

De oud-speler van onder andere RKC, NEC en Willem II benadrukt hij niets met de matchfixing te maken heeft. "En dat wil ik graag zo houden. Als ik benaderd zou worden, dan ga ik slaan", klinkt het geëmotioneerd.

Het is Mulder duidelijk niet in de koude kleren gaan zitten. "Een nachtmerrie, dat is het."

De tegenstander riep: loop nou niet zo snel, je kent de afspraak toch?

Hans Mulder

Een nachtmerrie die Mulder achteraf dus eigenlijk had kunnen zien aankomen. "Twee weken geleden riepen de tegenstanders al: loop nou niet zo snel, je weet toch wat de bedoeling is? Het moet 4-1 worden."

"Daar hebben we het toen samen over gehad, maar we dachten op dat moment nog dat het niets was. Maar ja, nu weet ik wel beter."

Wereldwijde aandacht

En zo staat het bescheiden Spaanse provinciestadje Elda (50.000 inwoners) ineens in het middelpunt van de belangstelling. "Er waren zeker twintig cameraploegen. En die kwamen uit alle windstreken: van Duitsland tot Argentinië."

Ook Mulder heeft het er maar druk mee om zijn verhaal te doen. "Het is vreselijk hectisch. Om gek van te worden. Maar wie weet lachen we er later om. Ooit..."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl