Spelers van Heerenveen vieren de overwinning op Sparta

Geflatteerde zege op Sparta geeft Heerenveen weer hoop

Heerenveen heeft zonder geweldig te spelen thuis met 3-0 gewonnen van Sparta Rotterdam. De Friezen hadden het lastig tegen het compact verdedigende Sparta, dat af en toe ook gevaarlijk aanviel.

Zo had Martin Pusic de 0-1 op de schoen, maar van dichtbij schoot hij naast. Aan de andere kant haalde David Mendes da Silva een zacht schot van Reza Ghoochannejhad van de lijn.

Lobje Van Amersfoort

Heerenveen werd na de rust gevaarlijker en nadat keeper Roy Kortsmit Ghoochannejhad nog van scoren had afgehouden, was Pelle van Amersfoort hem met een lobje de baas.

Thomas Verhaar baalt als Pelle van Amersfoort heeft gescoord

Sparta drong aan, maar Joost van Aken kopte plots, achterwaarts, de 2-0 binnen. Uit de kluts zorgde Ghoochannejhad voor 3-0.

In de tweede helft maakte Stijn Schaars zijn rentree bij de Friezen. De middenvelder liep half december een enkelblessure op.

Na drie nederlagen op rij had Heerenveen deze overwinning hard nodig in de race om Europees voetbal.

De plaatsen vier tot en met zeven geven recht op de play-offs van de Europa League en de Friezen staan nu achtste, met een punt achterstand op FC Twente en twee op AZ en Vitesse. Die ploegen hebben nog wel een wedstrijd minder gespeeld.