Het officiële portret van Melania Trump
NOS NieuwsAangepast

Officieel portret Melania Trump is 'te sexy en te veel gephotoshopt'

Het Witte Huis heeft de eerste officiële portretfoto van first lady Melania Trump vrijgegeven. De vrouw van de Amerikaanse president staat in een zwarte blazer, met gekruiste armen voor het raam in het Witte Huis. 

Het portret is genomen in het privégedeelte van de president. Te zien is een glamoureuze Melania met lange, gemanicuurde nagels en een grote diamanten ring.

"Het is meer een coverfoto van een fotomodel dan een formeel portret van de presidentsvrouw", beschrijft reputatie-specialist Bart Maussen het beeld. "Hij is te sexy en te veel gephotoshopt in mijn beleving. Er is niks statelijks aan."

De foto van Melania straalt geen dynamiek uit.

Imago-expert Bart Maussen

In tegenstelling tot officiële portretten van eerdere first lady's lijkt deze foto meer gericht op schoonheid dan op persoonlijkheid, zegt Maussen. "Ik vind hem eerder sekssymbool-achtig dan dat het gaat om iemand die opkomt voor de belangen van een land. Ze probeert zelfverzekerd over te komen, maar met haar armen over elkaar komt ze juist heel gesloten over."

Spontaan? 

Tegenover eerdere portretfoto's van first lady's als Michelle Obama en Hillary Clinton oogt de foto van de huidige first lady vlak en vaag, zowel in kleur als in emotie. Melania Trump toont een strak gezicht, terwijl Obama en Clinton lachend en ontspannen op de foto staan. 

Maussen: "De foto van Melania straalt geen dynamiek uit. Het is vaag met weinig scherpe kleuren. Deze foto is echt gemaakt; hij moet spontaan ogen, maar dat is hij niet."

De officiële portretten van Michelle Obama en Hillary Clinton

Volgens Maussen past de foto prima in een reportage over de presidentsvrouw, maar is hij niet geschikt als officieel portret. "Op de portretten van eerdere first lady's komt de persoon heel erg naar boven. Hier ligt de focus vooral op beauty: kijk mij eens even mooi zijn."

Trump heeft zo'n enorm ego, misschien mag de foto van Melania wel niet eens naast die van hem hangen.

Imago-expert Bart Maussen

"Nederlandse ambassades overal ter wereld hebben foto's van onze staatshoofden aan de muur. Stel je voor dat deze foto bij alle Amerikaanse ambassades te zien is. Hoewel, Trump heeft zo'n enorm ego, misschien mag de foto van Melania wel niet eens naast die van hem hangen."

New York

De foto is in het Witte Huis genomen, maar voorlopig woont de huidige first lady nog in New York met haar 11-jaar oude zoon Barron. Het plan is dat Melania aan het einde van het schooljaar met haar zoon het Witte Huis betrekt. 

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl