Een Boeing van de Canadese prijsvechter Sunwing Airlines
NOS Nieuws

Dronken piloot moet acht maanden de cel in

Een piloot van een Canadese luchtvaartmaatschappij is veroordeeld tot een celstraf van acht maanden omdat hij dronken een vliegtuig wilde besturen. Ook mag hij een jaar niet vliegen als hij uit de gevangenis komt.

De 37-jarige man stapte op Oudejaarsavond de cockpit in om het toestel van Calgary naar Cancún in Mexico te vliegen. Zijn co-piloot merkte op dat hij niet nuchter was. De gezagvoerder had moeite om zijn jas op te hangen en zat onderuitgezakt op zijn stoel met zijn hoofd tegen het cockpitraampje. Ook droeg hij zijn insigne ondersteboven.

Hij werd aangehouden en uit onderzoek bleek dat hij drie keer de toegestane hoeveelheid alcohol in zijn bloed had. Op zijn hotelkamer werd een lege fles wodka gevonden. Het vliegtuig van prijsvechter Sunwing vertrok uiteindelijk met een andere gezagvoerder.

Waarschuwing

Volgens de aanklager is de veroordeling een waarschuwing voor piloten over de hele wereld. "Stap gewoon niet dronken in een vliegtuig. Deze man heeft het leven van 105 passagiers op het spel gezet."

Vorig jaar nog werden in Glasgow twee piloten opgepakt omdat ze hadden gedronken en eerder werd op Schiphol ook een dronken co-piloot aangehouden.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl