Gilbert niet van start in Parijs-Roubaix

Aangepast
Philippe Gilbert AFP

De winnaar van de Ronde van Vlaanderen stapt niet op in Parijs-Roubaix. Philippe Gilbert moet rust houden van zijn ploeg QuickStep.

"Ik zie Philippe liever in de Brabantse Pijl en de heuvelklassiekers'', zei ploegbaas Patrick Lefevere eerder al in Belgische media. 

De 34-jarige Gilbert won afgelopen zondag de Ronde van Vlaanderen. Daarna zei de Waal dat hij ook dolgraag Parijs-Roubaix wil rijden aan de zijde van teamgenoot Tom Boonen, die de laatste grote koers van zijn carrière rijdt.

Quick-Step Cycling
@quickstepteam
#RVV champion @PhilippeGilbert will take a break before returning to action later this month. More on this, here: https://t.co/aXph1uuWLs
2 jaar geleden

Gilbert heeft zich ten doel gesteld de vijf belangrijkste klassiekers te winnen. De Ronde van Vlaanderen, Luik-Bastenaken-Luik en de Ronde van Lombardije heeft hij al binnen. Milaan-Sanremo en Parijs-Roubaix ontbreken nog op zijn erelijst. "Sinds ik profrenner ben, is het mijn droom om alle monumenten te winnen. Mijn carrière is nog niet voorbij dus ik blijf dromen", zei Gilbert afgelopen zondag bij Sporza.

Totaalplaatje QuickStep

Lefevere wil het zekere voor het onzekere nemen en Gilbert fris houden tot de heuvelklassiekers: de Amstel Gold Race, de Waalse Pijl en Luik-Bastenaken-Luik. "Ik snap wel dat Gilbert in de afscheidskoers van Tom Boonen iets wil terugdoen voor hem, maar ik bekijk het liever op langere termijn. We moeten naar het totaalplaatje kijken." 

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

1/2Gilbert: het is mijn droom alle monumenten te winnen

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

2/2SR Ronde van Vlaanderen

STER Reclame