Een massale begrafenis voor de slachtoffers van de aardverschuivingen in Colombia
NOS NieuwsAangepast

President Colombia breidt noodhulp getroffen gebied uit

De Colombiaanse president Santos heeft de noodhulp uitgebreid voor het door aardverschuivingen en overstromingen getroffen zuidwesten van het land. 

Tot nu toe heeft de regering 40 miljard peso, ongeveer 13 miljoen euro, beschikbaar gesteld voor het rampgebied. Colombiaanse media melden dat er ruim veertig ton aan hulppakketten onderweg is naar de zwaar getroffen stad Mocoa. Ook komen er 2000 voedselpakketten en 1000 tenten aan.

Door een "economische, sociale en ecologische noodtoestand" uit te roepen, wil de regering van Santos snellere financiering van noodhulp mogelijk maken.

Het dodental als gevolg van het natuurgeweld is opgelopen naar 262. Waarschijnlijk loopt het nog verder op. Er wordt ook nog altijd gezocht naar overlevenden.

FARC

Ook de rebellenbeweging FARC, die recent is begonnen met ontwapening, heeft aangeboden te helpen met de wederopbouw van de stad. Deze hulp moet nog goedgekeurd worden door de regering.

Critici van de president verwijten hem dat hij te weinig heeft gedaan met waarschuwingen voor overstromingsgevaar in de regio. Santos heeft beloofd meer geld te investeren in de bescherming tegen natuurgeweld.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl