1. Ga naar het menu
  2. Ga naar de inhoud
NOS NieuwsAangepast

Deze Nederlanders gaan hand in hand tegen homomishandeling

Bovenstaande oproep van Barbara Barend krijgt veel gehoor op sociale media. De sportjournaliste deed haar oproep naar aanleiding van de mishandeling van twee homo's zaterdagavond in Arnhem, die hand in hand over straat liepen.

Barend las gisteren vol afschuw dat de mannen normaal gesproken niet hand in hand lopen, omdat ze niet willen provoceren. Ze vindt dat dat wel moet kunnen en roept anderen daarom op ook hand in hand te lopen, als gebaar tegen anti-homogeweld.

Vanochtend kwamen Alexander Pechtold en Wouter Koolmees van D66 daarom hand in hand aan bij de formatiegesprekken in Den Haag.

ANP
D66-onderhandelaars Alexander Pechtold en Wouter Koolmees arriveren hand in hand op het Binnenhof

Ook andere bekende Nederlanders gaven gehoor aan de oproep...

Instagram | Lodewijk Asscher
Jeroen Dijsselbloem en Lodewijk Asscher hand in hand op het strand van Scheveningen

Barend is blij verrast dat zo veel mensen hand in hand lopen vandaag. "Ik hoop wel dat het niet alleen bij deze actie blijft, maar dat er ook echt veel meer gaat gebeuren."

De journaliste, die zelf op vrouwen valt, denkt dat er meer aandacht moet komen in het onderwijs voor gelijkheid. "Op scholen moet heel duidelijk worden onderwezen dat homoseksualiteit iets normaals is en niet iets bijzonders. Homoseksuele leraren moeten gesteund worden, zodat ze er openlijk voor uit durven te komen."

Maar ook voor ouders is een taak weggelegd, zegt Barend. "Ik zie jongetjes van 7 elkaar uitmaken voor homo of mietje, zonder dat ouders ingrijpen. Dus ouders moeten opgevoed worden, zodat ze ingrijpen."

De Arnhemse homogemeenschap organiseert zaterdagavond een steunactie voor de twee mannen en alle anderen die met anti-homogeweld te maken hebben gehad.

Alle deelnemers worden opgeroepen om hand in hand te staan voor diversiteit. "Het is tijd voor een signaal naar de samenleving: Nederland is een land waar iedereen zichtbaar zichzelf moet kunnen zijn, ongeacht geaardheid, gender, afkomst, geloof of huidskleur", schrijft de organisatie op Facebook.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl