Verjaardagsdiner koning afgesloten met groepsfoto op de Dam

Koning Willem-Alexander ANP

Er is meer bekendgemaakt over het programma voor de vijftigste verjaardag van koning Willem-Alexander. Naast een feestelijk diner zijn er verschillende optredens. Ook gaan koning en koningin samen met hun gasten op de foto.

Koning Willem-Alexander viert zijn verjaardag dit jaar met 150 Nederlanders die ook op 27 april jarig zijn en een kroonjaar bereiken. In totaal waren er ruim 11.000 aanmeldingen. Via een loting zijn 150 mensen geselecteerd, van wie vijftig precies even oud zijn als de koning.

De gasten dineren op vrijdagavond 28 april samen met het koningspaar in het Paleis op de Dam in Amsterdam. Daarna gaan de koning en koningin rond 21.45 uur op de Dam op de foto met de jarigen en toeschouwers bij het Paleis.

Paleis op de Dam

Daarna wordt het gebouw op feestelijke wijze opengesteld voor publiek. Het Paleis op de Dam is tot zondag 30 april rond middernacht geopend. Geïnteresseerden kunnen vanaf vandaag kaarten reserveren op een speciale website.

Op Koningsdag, op 27 april, brengt koning Willem-Alexander een bezoek aan Tilburg. Daar zal hij samen met koningin Máxima een wandelroute lopen door de stad.