Het Nederlandse curlingteam
NOS SportAangepast

Curlingmannen na drie WK-duels nog zonder zege

De Nederlandse curlingmannen spelen aardig bij de WK in Edmonton, maar wachten na drie wedstrijden nog wel op hun eerste overwinning. Het doel in Canada is een olympisch ticket in de wacht te slepen.

Zaterdag begon Oranje met een 6-5 nederlaag in een verlenging tegen Duitsland en afgelopen nacht verloor de ploeg met 9-6 van Japan, de nummer vier van de vorige WK, en met 8-3 van Noorwegen. De beste vier uit de groepsfase gaan naar de play-offs.

"We hebben nog acht wedstrijden te gaan in de poule en gaan er alles aan doen om zo veel mogelijk winstpartijen binnen te slepen en in ieder geval ons beste spel te laten zien”, zegt Carlo Glasbergen, de 'lead' van het Nederlands team.

Curlingmannen houden lang stand tegen Japan

Nederland pakte eind vorig jaar de Europese titel in de B-divisie. De daaropvolgende play-off tegen Oostenrijk werd ook gewonnen en daardoor mogen de curlingmannen nu voor het eerst sinds 1994 meedoen aan de WK.

In Edmonton zijn veel punten te verdienen voor de wereldranglijst. De beste zeven daarvan plaatsen zich voor de Olympische Spelen. Voorlopig staat Oranje zestiende. Als de missie bij de WK mislukt, krijgt Nederland later dit jaar bij het olympisch kwalificatietoernooi een herkansing.

Geloof in goede afloop

"Het was jammer”, zei Glasbergen. "Noorwegen had de stenen en het ijs net iets beter door dan wij. Dat was het grote verschil in deze wedstrijd.''

Hij gelooft nog steeds in een goede afloop. "We hebben in het verleden laten zien dat we goed kunnen terugkomen na een tegenslag. We gaan er alles aan doen."

Helaas, deze YouTube video is niet meer beschikbaar

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl