NOS VoetbalAangepast

Maaskant wint bij rentree: lekker om terug te zijn

Maaskant: toch gemist zo'n vol stadion

Robert Maaskant heeft zijn rentree als voetbaltrainer bekroond met een knappe overwinning op FC Twente. Na twee jaar zit hij weer eens in de dug-out. Fans van NAC Breda en Roda JC zullen zich de vorige eredivisiewedstrijd van Maaskant nog goed herinneren. Hij verloor met NAC in 2015 de play-off-finale van Roda, waardoor de Kerkradenaren promoveerden en de Bredanaren na vijftien jaar kopje onder gingen.

Daarna koos hij voor een carrière in het bedrijfsleven. Maar Go Ahead, één van zijn oude clubs, wist hem te verleiden tot een interim-klus.

Of het nou door de overwinning kwam of niet, Maaskant was in ieder geval blij om weer langs het veld te staan. "Ik heb het toch gemist. Zo'n vol stadion, goeie sfeer, spanning. Mooi, hoor..."

Tijdens het interview klinkt bijna onophoudelijk het gerinkel van zijn telefoon. "Dat waardeer ik heel erg, al die felicitaties. Dat is toch wel leuk als je weer terug bent in de eredivisie."

"Nog een lange rit"

Volgens Maaskant was het recept voor de overwinning 'een beetje geluk en keihard werken'. "In de eerste helft konden we omver geblazen worden, maar dat gebeurde niet. De tweede helft hebben we brutaler gespeeld. Met de overwinning komen we goed weg. Het is natuurlijk een verrassing."

De opvolger van de ontslagen Hans de Koning heeft, zoals een nieuwe trainer altijd heeft, vertrouwen in een goede afloop voor Go Ahead. "Ik ben wel heel blij met de overwinning, maar het is nog een lange rit. We hebben wel een goeie, grote stap genomen door te laten zien dat we ook van dit soort ploegen kunnen winnen."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl