Hendriks (m) viert het winnende doelpunt met Manu (l) en Ritzmaier

Go Ahead pakt met Maaskant volle buit in Enschede

Go Ahead Eagles heeft zijn eerste wedstrijd onder trainer Robert Maaskant verrassend gewonnen. De vervanger van de ontslagen Hans de Koning was met zijn ploeg met 2-1 te sterk voor FC Twente, dat bijna een uur lang domineerde in Enschede. Door de zege staat Go Ahead de laatste plaats weer af aan Roda JC.

De bezoekers kregen via Sander Fischer het eerste kansje, maar in het vervolg van de eerste helft hadden ze weinig in te brengen. De Tukkers combineerden er lustig op los, maar misten mede door goed keeperswerk van Theo Zwarthoed kans op kans.

Veertiende treffer Ünal

Nadat Bersant Celina, Kamohelo Mokotjo, Fredrik Jensen, Joachim Andersen en Enes Ünal dicht bij een treffer waren geweest, kreeg Twente op slag van rust toch loon naar werken. Jensen draaide zich knap weg en bediende Ünal, die beheerst zijn veertiende treffer van dit seizoen maakte.

Applaus voor de wedstrijd voor de onlangs overleden oud-teammanager Toon Renes

Ook in de tweede helft was er aanvankelijk niets aan de hand voor Twente, maar na tien minuten werd het uit het niets 1-1. Na een puntgave voorzet van Marcel Ritzmaier scoorde Sam Hendriks.

Ritzmaier goud waard

De treffer gaf Go Ahead veel zelfvertrouwen en Twente liep ineens achter de feiten aan. De thuisploeg kwam nog goed weg toen Jarchinio Antonia met een pegel de lat raakte, maar even later zette Ritzmaier de Eagles met een slimme vrije trap alsnog op 2-1.

Twente zocht vervolgens vol de aanval, maar Go Ahead hield zonder al te veel problemen stand. Chinedu Ede dacht nog wel de 2-2 te maken, maar de invaller werd teruggefloten wegens buitenspel.