Giovanni van Bronckhorst tijdens Ajax-Feyenoord
NOS VoetbalAangepast

Geen paniek bij 'Gio' en Kuijt: gaan hier als nummer 1 weg

Terwijl het op de Coolsingel onrustig werd na de 2-1 nederlaag van Feyenoord bij aartsvijand Ajax, reageerden trainer Giovanni van Bronckhorst en aanvoerder Dirk Kuijt nuchter op het teleurstellende optreden van hun ploeg.

"Als we na 34 speelronden maar bovenaan staan. Dan maakt alles wat daarvoor gebeurd is niet uit", zei Van Bronckhorst over de titelstrijd. "We staan nog drie punten voor op Ajax en hebben alles nog in eigen hand."

Is hij dan niet teleurgesteld? "Natuurlijk wel, maar we gaan gewoon door. Wij zijn mentaal sterk. We konden het tij vandaag alleen niet keren na die vroege 1-0 en de blessure van Nicolai."

Van Bronckhorst nuchter: als we na 34 ronden maar bovenaan staan

Topscorer Nicolai Jørgensen moest zich na elf minuten laten vervangen met klachten aan zijn hamstring. De stand was toen al 1-0 voor Ajax. In de rust viel ook rechtsback Rick Karsdorp nog uit met een knieblessure. Morgen wordt duidelijk of zij woensdag mee kunnen doen tegen Go Ahead Eagles.

Ook Kuijt strijdbaar

Net als Van Bronckhorst wil ook Kuijt de nederlaag tegen Ajax niet belangrijker maken dan die is. "Wij gaan hier nog gewoon als nummer één weg en woensdag tegen Go Ahead reageren we zoals we dit seizoen vaker gedaan hebben: strijdbaar."

Kuijt: wij gaan hier gewoon als nummer 1 weg

"Ik hoor iedereen maar over kampioenstress praten, maar ik heb daar nog geen enkele speler van Feyenoord over gehoord. Wij leven gewoon van wedstrijd tot wedstrijd. Vandaag was het niet goed genoeg. Het zat er absoluut niet in..."

Het verschil tussen Feyenoord en Ajax is zes speelronden voor het eind van de competitie nog maar drie punten. De Rotterdammers ontvangen woensdag Go Ahead en Ajax speelt thuis tegen AZ.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl