De twee slachtoffers
In samenwerking met
Omroep Gelderland
NOS NieuwsAangepast

Mishandelde homo's Arnhem: we hadden beter onze mond kunnen houden

Jasper, Jasper, ze hebben al mijn tanden eruit geslagen.

Dit riep de 31-jarige Ronnie naar zijn man nadat ze in Arnhem door een groep jongeren waren mishandeld.

De twee mannen liepen vannacht in Arnhem hand in hand over straat, toen ze werden aangevallen. "Normaal doen we dat nooit, hand in hand lopen in het openbaar. Juist om niet te provoceren", vertelt Jasper (35) aan Omroep Gelderland. Maar we hadden een leuke avond gehad, het was laat en we dachten dat we alleen waren."

"Maar toen was daar opeens die groep van zes tot acht Marokkaanse jongeren", vertelt hij. De mannen werden uitgescholden, er ontstond een ruzie. Ze werden uit elkaar getrokken en "voor ik het wist lag ik op de grond te vechten met drie man bovenop me".

Homo's in Arnhem mishandeld met betonschaar

Zijn partner Ronnie werd ondertussen door anderen aangevallen en zag dat een van hen een betonschaar onder zijn jas vandaan trok. Het volgende moment was hij vier voortanden kwijt en was een vijfde tand afgebroken. Ook was zijn bovenlip ingescheurd. "Hij heeft vreselijk veel pijn."

"We hadden altijd gezegd: als er iets gebeurt laten we ons niet gek maken. We rennen niet weg, maar we gaan er gewoon op in. We willen niet oneerlijk behandeld worden. Als wij hand in hand willen lopen moet dat in ons land toch kunnen. Het is ons eigen leven."

"Achteraf bezien heb ik daar wel spijt van. We hadden beter onze mond kunnen houden. Ik vind het zo erg voor Ronnie. Ik wou dat ik de pijn van hem kon overnemen. Wat een leuke stapavond was, is een nachtmerrie geworden."

Getuigen gezocht

Twee verdachten van 14 en 20 jaar oud zijn opgepakt. De politie is op zoek naar getuigen en biedt de slachtoffers ondersteuning vanuit een speciale projectgroep die lhbt'ers helpt.

Ronnie en Jasper zijn vijf jaar geleden een geregistreerd partnerschap aangegaan. Ze kennen elkaar al 13 jaar.

Reactie COC

Het COC vindt het een afschuwelijk incident en roept mensen in dit soort gevallen altijd op om aangifte te doen. 

Advertentie via Ster.nl