Ricky van Wolfswinkel (l) viert zijn doelpunt met Guram Kashia

Vitesse verslaat NEC in fletse derby

Vitesse heeft in de Gelderse derby in Arnhem met 2-1 gewonnen van NEC. Voor de ploeg uit Nijmegen is het de achtste nederlaag in negen eredivisieduels.

Van een spetterende derby vol passie en strijd was in de eerste helft totaal geen sprake. NEC speelde behoudend en Vitesse zocht in een veel te laag tempo naar de openingen. De Arnhemmers dicteerden het spel, maar kwamen er combinerend niet doorheen. Ook voorzetten vanaf de vleugels leverden geen succes op.

Goal Van Wolfswinkel

Slechts een enkele keer kwam de thuisploeg er gevaarlijk uit. Zo was Adnane Tighadouini met een schot voorlangs nog enigszins dicht bij een treffer. De wedstrijd kabbelde voort en de fans genoten vooral van de zon.

Ferdi Kadioglu (r) viert de gelijkmaker (1-1) tegen Vitesse

Na rust viel er meer te beleven. Vitesse opende al snel de score, al was het niet verrassend dat dat uit een standaardsituatie gebeurde. Na een vrije trap van Lewis Baker kopte Ricky van Wolfswinkel knap raak.

Fraaie gelijkmaker

Na die goal kroop NEC uit zijn verdedigende schulp. Trainer Peter Hyballa verving een verdediger voor een aanvaller. Het spel golfde daarna meer op en neer en na een klein uur krulde invaller Ferdi Kadioglu prachtig de 1-1 binnen.

Beide ploegen gingen op zoek naar de winnende treffer en zeven minuten voor tijd kwam die er voor Vitesse. Michael Heinloth maakte hands en Van Wolfswinkel was trefzeker vanaf de stip.