Jürgen Locadia wordt gefeliciteerd door zijn coach Phillip Cocu na zijn 1-0 tegen Sparta
NOS VoetbalAangepast

Locadia wijst gretig PSV de weg bij Sparta

PSV heeft in de strijd om de tweede plaats de druk op Ajax opgevoerd. De gretig spelende Eindhovenaren wonnen met 2-0 de lastige uitwedstrijd tegen Sparta en staan nu (voorlopig) tweede in de eredivisie.

Jürgen Locadia bekroonde voor rust zijn eerste basisplaats bij PSV sinds vorig jaar augustus met een fraaie openingstreffer. Marco van Ginkel maakte vlak voor de pauze de 2-0.

Fel Sparta

Alleen in de openingsfase had PSV iets te duchten van het fel gestarte Sparta, dat dit seizoen in de tweede ronde van het bekertoernooi nog verrassend van de landskampioen won.

Locadia zette PSV op 1-0 met een hard, laag en zuiver wreefschot. Daarna zocht de ploeg van Phillip Cocu met veel werklust naar de 2-0 en die kwam er via Van Ginkel. Na een knappe individuele actie had hij de hoek voor het uitkiezen.

Feest met de spelers van PSV

Zoet speelt met vuur

Sparta was gevaarlijk via Sherel Floranus (hard schot) en Jerson Cabral, die na een mislukte passeerbeweging van keeper Zoet de bal in het zijnet schoot.

Sparta moest komen na rust en deed dat ook, al waren de beste kansen voor PSV. Doelman Roy Kortsmit keerde knap een pegel van Locadia, die daarna ook nog de paal raakte.

In blessuretijd schoot Santiago Arias oog in oog met Kortsmit op de paal, waarna Bergwijn in de rebound het vizier niet op scherp had.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl