AZ doet zichzelf tekort tegen FC Groningen

Aangepast
Teleurstelling bij Fred Friday (AZ) Pro Shots

AZ heeft thuis met 0-0 gelijkgespeeld tegen FC Groningen. De Alkmaarders deden zichzelf daarmee flink tekort.

Een sterker AZ liet vijf grote kansen onbenut, maar het had bij rust ook zo maar 0-1 kunnen staan. Na een prachtige aanname à la Dennis Bergkamp vond Mimoun Mahi doelman Tim Krul op zijn weg.

Wel of geen strafschop?

FC Groningen had ook best een strafschop mogen krijgen, toen Ron Vlaar Alexander Sørloth naar de grond trok. AZ voerde de druk na rust verder op en de 1-0 hing in de lucht. Joris van Overeem was er het dichtst bij.

Maar ook Groningen had weer kunnen scoren. Terwijl Krul al was geklopt, joeg Ruben Jenssen de bal over. In de slotfase hield Sergio Padt Wout Weghorst met een flitsende redding van scoren af.

Strijd om plek vier

Door het resultaat loopt FC Utrecht, dat thuis Willem II met 2-0 klopte, twee punten uit op AZ. Utrecht staat nu op 47 punten uit 28 duels, vijf punten meer dan AZ.

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

1/2Van den Brom wil niets zeggen over strijd tussen Weghorst en Friday

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

2/2Jans: Van Gaal is de beste keus als bondscoach
Statistieken AZ-FC Groningen

STER Reclame