Spelers van Excelsior vieren de treffer van Luigi Bruins

Excelsior pakt punt in magere wedstrijd in Zwolle

Excelsior heeft in de strijd tegen degradatie een punt gepakt bij PEC Zwolle. De niet al te beste wedstrijd eindigde in een 1-1 gelijkspel.

Aanvankelijk was er maar een ploeg die wilde voetballen. PEC viel enthousiast aan, maar deed dat niet zorgvuldig. Keer op keer was de laatste pass onder de maat, waardoor de kans te lastig werd of helemaal verkeken was.

Django Warmerdam probeerde het in de 26ste minuut maar eens van afstand en dat had wel succes. Zijn schot verdween keurig in de linkerbenedenhoek. Plots was Excelsior wakker en enkele minuten later schoot Luigi Bruins de 1-1 achter PEC-doelman Mickey van der Hart.

Mager

In het restant van de wedstrijd gingen beide ploegen op zoek naar de overwinning en daardoor was de wedstrijd, ondanks het magere spelpeil, nog redelijk het aanzien waard. Maar verder dan een schot op de lat (Stanley Elbers namens Excelsior) of op de paal (Zwollenaar Danny Holla) kwamen ze niet.