Honderden doden door natuurgeweld Colombia, veel vermisten

Aangepast
EPA

In Colombia zijn volgens het leger meer dan 200 mensen omgekomen nadat rivieren door hevige regenval buiten hun oevers waren getreden. De overstroming was midden in de nacht van vrijdag op zaterdag en mensen werden in hun slaap overvallen door een stroom van water, modder en gesteente.

Er zijn ook 400 mensen gewond geraakt en er worden nog 200 mensen vermist. Er zijn ruim 1100 militairen en politiemensen ingezet bij een grote reddingsoperatie.

Overigens staat het dodental nog niet vast. President Santos sprak eerder over ten minste 193 doden. De BBC meldt op basis van informatie van hulpverleners 206 doden. Gezien het grote aantal vermisten is wel duidelijk dat het dodental nog zal stijgen.

In de zuidelijke stad Mocoa is de schade groot. Huizen liggen compleet in puin en twee bruggen zijn ingestort. De hele nacht is gezocht naar overlevenden. 

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

1/8Colombianen in hun slaap bedolven onder modderstroom
2/8Luchtfoto van het getroffen gebied AFP
3/8 AFP
4/8 AFP
5/8 AFP
6/8 AFP
7/8 AFP
8/8Militairen helpen een gewonde in Mocoa AFP

Veel huizen weggevaagd door de modderstroom. In de stad is geen water en elektriciteit meer. 

President Santos is aangekomen in het rampgebied. "Mijn hart en dat van alle Colombianen is bij de slachtoffers van deze tragedie", zei hij bij aankomst.

Hij heeft de noodtoestand uitgeroepen in het gebied. Militairen worden ingezet om de reddingsdiensten bij te staan.

Juan Manuel Santos
@JuanManSantos
Tragedia de Mocoa me duele como Presidente y ser humano. Mis más sentidas condolencias a cada familiar de las víctimas #TodosConMocoa
2 jaar geleden

STER Reclame