Japan herdenkt de aardbeving, tsunami en kernramp van 2011 EPA / NOS

Podcast: het beste uit het Oog

time icon Aangepast

Japan staat deze week stil bij de kernramp van Fukushima, die zes jaar geleden plaatsvond na een tsunami. De regering vindt dat de meeste bewoners terug kunnen naar hun oude huis. Alleen een kleine kring rondom de kerncentrale blijft verboden terrein. Schrijfster en journalist Anne-Gine Goemans reisde er rond en zag dat het gebied nog lang niet hersteld is. Aan Wilfried de Jong vertelt ze wat ze aantrof. 

Hoe moet het verder met het Nederlands elftal? Na de nederlaag tegen Bulgarije moest bondscoach Danny Blind het veld ruimen en is de geruchtenmachine over zijn opvolger gestart. Schrijver en sportjournalist Marcel Rözer heeft uiteraard ook wat namen in gedachten. Aan Mieke van der Weij vertelt hij hoe Oranje erbovenop kan komen.

Parijs gaat reclameposters screenen op seksisme en discriminatie. Burgemeester Anne Hidalgo en de gemeenteraad hebben daartoe besloten, naar aanleiding van een reclamecampagne van Yves Saint Laurent. Onze man in Parijs, Wilfred de Bruijn, volgt het nieuws met enige verbazing, vertelt hij aan Lucella Carasso.

Het is de maand van de filosofie, met dit jaar het thema 'rust'. Ignaas Devisch, hoogleraar filosofie, medische filosofie en ethiek aan de Universiteit van Gent, houdt juist deze maand een pleidooi voor rusteloosheid. Hij legt Sheila Sitalsing uit waarom het verlangen naar rust niet goed is en wat het verschil tussen onrust en rusteloosheid is.

Het beste uit het Oog

Met deze week: terug naar Fukushima, de toekomst van Oranje, rusteloosheid is goed en seksistische reclames in Parijs.

Hoe vind je de podcast Het Beste uit Het Oog?

Elke week zijn de beste gesprekken uit de uitzendingen van de afgelopen week terug te luisteren in de podcast.

iPad of iPhone

Heb je een iPhone of een iPad? Dan heb je standaard een podcast-app op je apparaat. Zoek in deze app naar “Het Beste uit Het Oog”. Abonneer je op de podcast en elke aflevering wordt automatisch toegevoegd.

Of ga naar je iTunes, zoek bij podcast naar Het Beste uit Het Oog. Als je je abonneert, krijg je automatisch elke week een melding bij een nieuwe aflevering.

Android

Heb je een Android-telefoon? Dan heb je geen standaard podcast-app. Via Google Play kun je veel van dit soort apps vinden. Zoek op 'podcast' in het zoekscherm in Google Play. Zoek in de podcast-app op naam op “Het Beste uit Het Oog” voor de hoogtepunten van de week.

Als dit niet lukt, is de podcast te bereiken via de RSS-feed.

Soundcloud

De nieuwste aflevering van Het Beste uit Het Oog is ook elke zaterdag te vinden op Soundcloud

STER Reclame