Japan herdenkt de aardbeving, tsunami en kernramp van 2011
NOS NieuwsAangepast

Podcast: het beste uit het Oog

Japan staat deze week stil bij de kernramp van Fukushima, die zes jaar geleden plaatsvond na een tsunami. De regering vindt dat de meeste bewoners terug kunnen naar hun oude huis. Alleen een kleine kring rondom de kerncentrale blijft verboden terrein. Schrijfster en journalist Anne-Gine Goemans reisde er rond en zag dat het gebied nog lang niet hersteld is. Aan Wilfried de Jong vertelt ze wat ze aantrof.

Hoe moet het verder met het Nederlands elftal? Na de nederlaag tegen Bulgarije moest bondscoach Danny Blind het veld ruimen en is de geruchtenmachine over zijn opvolger gestart. Schrijver en sportjournalist Marcel Rözer heeft uiteraard ook wat namen in gedachten. Aan Mieke van der Weij vertelt hij hoe Oranje erbovenop kan komen.

Parijs gaat reclameposters screenen op seksisme en discriminatie. Burgemeester Anne Hidalgo en de gemeenteraad hebben daartoe besloten, naar aanleiding van een reclamecampagne van Yves Saint Laurent. Onze man in Parijs, Wilfred de Bruijn, volgt het nieuws met enige verbazing, vertelt hij aan Lucella Carasso.

Het is de maand van de filosofie, met dit jaar het thema 'rust'. Ignaas Devisch, hoogleraar filosofie, medische filosofie en ethiek aan de Universiteit van Gent, houdt juist deze maand een pleidooi voor rusteloosheid. Hij legt Sheila Sitalsing uit waarom het verlangen naar rust niet goed is en wat het verschil tussen onrust en rusteloosheid is.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl