Deredactie.be

"We krijgen de indruk dat de situatie in Zevekote zeer ernstig is", vertelt Carolien Maenen. Zij woont in een van de Vlaamse dorpen die zijn ontruimd omdat er een wolk salpeterzuur hangt. Maenen is, net als andere dorpelingen, opgevangen in een sporthal in de nabijgelegen plaats Gistel.

De Vlaamse is eigenaar van een restaurant in Zevekote, een dorp met zo'n 560 inwoners. Rond 19.00 uur kreeg ze te horen dat ze het dorp moest verlaten. "Ons restaurant zat op dat moment vol", vertelt ze. "Toen we naar buiten keken, zagen we een gele wolk achter een boerderij hangen."

Maenen zit nu met tientallen anderen in de sporthal in Gistel. "We horen de hele tijd helikopters vliegen en ambulances rijden."

'Heel vervelend'

Of het salpeterzuur dat in de lucht hangt gevaarlijk is, weet Maenen niet. "We hebben nog niets van de autoriteiten gehoord. Ik heb wel wat dingen op internet opgezocht." 

Maenen en haar dorpsgenoten uit Zevekote zullen in ieder geval de nacht moeten doorbrengen in de sporthal. "Het is allemaal heel vervelend."

STER reclame