RVD / Jeroen van der Meyde
NOS Nieuws

Ook prinses Alexia naar Haags gymnasium Sorghvliet

Prinses Alexia gaat na de zomer naar het Christelijk Gymnasium Sorghvliet in Den Haag, heeft de Rijksvoorlichtingsdienst bekendgemaakt. Ze zit nu in groep 8 van de openbare Bloemcampschool in Wassenaar, waar het koninklijk gezin woont.

Na de zomer kan Alexia samen met haar oudere zus Amalia naar school. Die zit nu anderhalf jaar op Sorghvliet, een zelfstandig protestants-christelijk gymnasium met ruim 700 leerlingen.

Dat Amalia naar Sorghvliet zou gaan, werd destijds tot na de inschrijvingstermijn stilgehouden. De koninklijke familie wilde voorkomen dat andere kinderen de school zouden kiezen omdat de prinses daar leerling werd.

Privé

Net als destijds bij Amalia onderstreept de RVD dat de schooltijd van prinses Alexia privé is. Op uitdrukkelijk verzoek van de ouders wordt een beroep gedaan op de media om de persoonlijke levenssfeer van de dochters te blijven respecteren.

Koning Willem-Alexander gaf in augustus 2015 zelf videobeelden vrij van Amalia die voor het eerst op de fiets naar Sorghvliet vertrok.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl