Brandweermannen kijken naar de grote ravage
NOS NieuwsAangepast

Vrijgegeven foto's 9/11 tonen grote ravage Pentagon

Bij de aanslagen op 11 september 2001 zullen veel mensen denken aan de twee vliegtuigen die zich boorden in de Twin Towers van het World Trade Center in New York. Vaak wordt vergeten dat ook het Pentagon, in de buurt van Washington, die dag werd getroffen door een gekaapt vliegtuig.

De Amerikaanse FBI heeft nieuwe foto's vrijgegeven van net na de crash. Ze tonen de enorme ravage, de rookwolken en de verwrongen resten van het vliegtuig. Het toestel, een vlucht van American Airlines, boorde zich in een van de buitenvleugels van het Pentagon, het gebouw van het Amerikaanse ministerie van Defensie.

Bij toeval raakte het vliegtuig een net gerenoveerd, en daardoor sterker, deel van het complex. Ook waren nog niet alle kantoren in gebruik. Uiteindelijk verloren in het Pentagon 125 mensen het leven. Alle 59 inzittenden van het vliegtuig kwamen om bij de aanval, net als de vijf kapers.

Brand en rook bij het Pentagon na de crash
De brandweer spuit water op de smeulende resten van het gebouw
FBI-agenten doorzoeken het puin
Medewerkers van de FBI nemen de schade op
Resten van het gekaapte vliegtuig, na de crash
Resten van het gekaapte American Airlines-toestel
Een deel van het complex stortte in
De aanval laat een groot zwart gat achter in het gebouw

Op bovenstaande foto zijn ook de sporen te zien van de bergingsoperatie in het Pentagon. De streep door de oranje V (waardoor het een omgekeerde A lijkt) op de muur geeft aan dat een gevonden slachtoffer is overleden. Als er ook een cirkel om de letter staat, is het lichaam weggehaald.

Reddingswerkers zoeken in het puin
Reddingswerkers na de aanval op het Pentagon

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl