ANP (bewerking NOS)

Goedemorgen!

Na een zachte nacht met minima rond de 10 graden loopt de temperatuur vandaag flink op. Uiteindelijk wordt het vanmiddag zeer warm voor eind maart met maxima van 19 graden op de Wadden tot plaatselijk 23 in het binnenland. Eerst schijnt de zon geregeld, later neemt de bewolking toe en tegen de avond wordt vanuit Zeeland de kans op een regen- of onweersbui groter.

Wat heb je gemist?

'OVV gaat onderzoek doen naar vuurwerk'

De Onderzoeksraad voor Veiligheid gaat een groot onderzoek houden naar de veiligheid van vuurwerk, meldt het AD. Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Utrecht hebben om het onderzoek gevraagd. Volgens de raad is de veiligheid bij de jaarwisseling telkens in het geding. De laatste keer gebeurden er 500 ongelukken met vuurwerk. De schade aan auto's en huizen was volgens verzekeraars 13 miljoen euro.

ANP

Nederlanders zijn pessimistischer over eigen land

Nederlanders zijn positief over de economie maar steeds pessimistischer over de politiek. Dat blijkt uit onderzoek van het Sociaal en Cultureel Planbureau. Volgens het SCP waren mensen de voorgaande jaren positiever over de politiek, omdat ze opgelucht waren dat de crisis achter de rug was. Nu groeien de zorgen over immigratie, criminaliteit, de kwaliteit van de zorg en de verharding van de maatschappij.

North Carolina schrapt omstreden 'wc-wet'

De Amerikaanse staat North Carolina heeft zijn omstreden transgenderwet ingetrokken. In die wet stond dat transgenders alleen openbare toiletten mochten gebruiken die pasten bij het geslacht waarmee ze werden geboren. Hetzelfde gold voor openbare kleedkamers en douches. Toen de wet vorig jaar werd ingevoerd kwam er veel protest. Artiesten als Bruce Springsteen en Ringo Starr wilden niet meer in North Carolina optreden. Bedrijven wilden zich er niet meer vestigen.

Reuters

'Aziatische chefkok welkom, maar verpleegkundigen niet'

Een nieuw kabinet moet de regels voor verpleegkundigen en verzorgenden van buiten Europa versoepelen, om snel meer personeel voor verpleeghuizen te werven. Dat vindt de brancheorganisatie voor ouderenzorg Actiz. Verschillende verpleeghuizen denken na over het werven van personeel in het buitenland, omdat ze de openstaande vacatures in eigen land maar moeilijk vervuld krijgen. Maar daarbij lopen ze tegen regelgeving aan. 

Medewerkers in een verpleeghuis in Zweden experimenteerden met de zesurige werkdag ANP

Verder vandaag...

Onderhandelen VVD, CDA, D66 en GroenLinks verder over het formeren van een nieuw kabinet. Informateur Edith Schippers ontvangt de onderhandelaars van de vier fracties.

En krijgen honderden Groningers te horen of zij schade aan hun huis vergoed krijgen vanwege de gaswinning.

EU-president Donald Tusk presenteert de onderhandelingsrichtlijnen voor de lidstaten nadat de Britse regering woensdag de artikel 50-procedure in werking zette. Daarmee is officieel de brexit in gang gezet.

Fijne dag!

STER reclame