NOS NieuwsAangepast

Trump bindt de strijd aan met conservatieve Republikeinen

President Trump heeft hard uitgehaald naar een groep conservatieven binnen de Republikeinse partij die zijn zorgwet niet steunden.

De Freedom Caucus wees Trumpcare vorig week af en voorkwam daarmee dat Obamacare (de zorgwet van president Obama) werd teruggedraaid. Het grootste deel van deze groep van 28 conservatieve Republikeinen in het Huis van Afgevaardigden gaf voor de stemming al aan dat het Trumpcare (het alternatief van Trump) zou torpederen.

Trump haalde vandaag op Twitter fel uit naar de Freedom Caucus en eiste dat de groep zich weer aansluit bij de rest van de Republikeinen. Als de conservatieven niet inschikken, wil Trump ze volgend jaar bij tussentijdse verkiezingen keihard gaan bestrijden, schrijft hij in zijn tweet.

Pesterijen

Een van de leden van de Freedom Caucus, Justin Amash, waarschuwde direct dat pesterijen van Trump waarschijnlijk niet het gewenste effect hebben. "Dat werkt misschien op de lagere school. Een kind krijgt dan misschien zijn zin. Maar dat is niet hoe onze overheid werkt."

Paul Ryan, de voorzitter van het Huis van Afgevaardigden, snapt dat Trump gefrustreerd is. Hij ziet liever niet dat Trump onderhandelt met Democraten om op die manier zijn zorgwet er alsnog doorheen te krijgen. Toch zou dat volgens Ryan de uitkomst kunnen zijn als de Republikeinen hun ruzie niet bijleggen. Ryan benadrukt dat hij nog steeds steun probeert te krijgen voor de wet.

Het afschaffen van Obamacare is een van de grote verkiezingsbeloftes van Trump.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl