Ivanka aan het werk met haar vader
NOS NieuwsAangepast

Toch een officiële titel voor Ivanka Trump

Ivanka Trump krijgt toch een officiële baan in dienst van haar vader, president Donald Trump. Eerder was er kritiek op haar besluit om een belangrijke maar officieuze rol te gaan spelen in het Witte Huis.

Eerder deze maand maakte Ivanka Trump al bekend dat ze een kantoor in de West Wing zal betrekken. Ook krijgt ze toegang tot geheime documenten om haar vader beter te kunnen assisteren. De first daughter vervulde al een belangrijke representatieve rol voor de president, mede omdat first lady Melania in New York bleef wonen met hun 11-jarige zoon.

Toch een officiële titel voor Ivanka Trump

Critici spraken schande van het besluit, omdat Ivanka Trump in haar officieuze rol niet onder dezelfde regels zou vallen als andere werknemers. In die informele rol zou ze minder gebonden zijn aan wetten over transparantie en aan ethische regelgeving om bijvoorbeeld belangenverstrengeling tegen te gaan.

Trump zei daarop dat ze zich vrijwillig aan die regels zou houden. Ook kondigde ze aan geen salaris te zullen ontvangen. Tegenstanders namen daar geen genoegen mee: vorige week schreven juristen een brandbrief aan het Witte Huis om het besluit te herzien.

Nu is in overleg met haar advocaat en die van het Witte Huis besloten haar toch een officiële titel te geven: "assistant to the president". Een van de bezwaarmakers, Obama's ethiekadviseur Norman Eisen, is blij met het besluit: "Gelukkig is het Witte Huis tot inkeer gekomen in deze ethische puinhoop."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl