Het belpanel in Instituut Beeld en Geluid
NOS NieuwsAangepast

Landelijke actiedag Giro555: de teller staat op 24 miljoen

Op de landelijke actiedag van Giro555 om de hongersnood in Afrika te bestrijden staat de teller op iets meer dan 24 miljoen euro. Dat maakte acteur Frank Lammers bekend in het media-instituut Beeld en Geluid in Hilversum. De actie loopt al sinds afgelopen zaterdag.

Het bedrag is inclusief twee miljoen euro die de regering heeft gedoneerd aan de hulporganisaties die samenwerken onder de noemer Giro555. De opbrengst is bestemd voor de slachtoffers van hongersnood in Zuid-Sudan, Noordoost-Nigeria, Somalië en Jemen. In deze landen lijden zo'n 20 miljoen mensen ernstig voedselgebrek.

Bekendmaking tussenstand Giro555 even voor 18 uur

NPO Radio 2 besteedt live vanuit Beeld en Geluid de hele dag aandacht aan de actiedag. Daar zit ook een telefoonpanel en een panel voor sociale media met bekende Nederlanders om giften te accepteren. Mensen kunnen persoonlijk langskomen bij Beeld en Geluid om geld te geven. Verder worden in het hele land inzamelingsacties gehouden.

In Beeld en Geluid wordt ook een gamewedstrijd voor Giro555 gehouden, waaraan ook professionele gamers deelnemen.

De actie voor Afrika is het 43ste initiatief van Giro555. Bij de meest recente actie, twee jaar geleden, werd 25 miljoen euro opgehaald voor de slachtoffers van de aardbevingen in Nepal.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl