NOS NieuwsAangepast

Medewerkster GroenLinks Hilversum duikt onder na tweet Geert Wilders

Een medewerkster van de GroenLinks-fractie in Hilversum is ondergedoken omdat ze wordt bedreigd. Zelf zegt ze op de Vara-website Joop.nl dat de bedreigingen van aanhangers van Thierry Baudet en Geert Wilders afkomstig zijn. Ze begonnen nadat zij een stuk had gepubliceerd waarin ze Baudet een Wilders in schaapskleren had genoemd.

"Ik krijg bedreigingen op m’n werk, m’n familie, ze weten ongeveer waar ik woon", zegt Anne Fleur Dekker (22) op Joop.nl. "Ik ben actief in de gemeenteraad, die is extreem benaderd. GroenLinks, de partij waar ik actief voor ben is benaderd. Er zijn mensen letterlijk naar me op zoek daar bij het partijbureau en ik zit op het moment ondergedoken, omdat ik van de politie niet in mijn woonplaats mag komen."

De Hilversumse GroenLinks-fractie en het landelijke partijbestuur bevestigen dat Dekker is ondergedoken. De politie Midden-Nederland kon vanavond niet bevestigen dat dit op advies van de politie is gebeurd.

De bedreigingen van Dekker zouden zijn toegenomen, nadat Wilders op 19 maart een bericht van de website liefdevoorholland.com via Facebook had verspreid. Daarin werd gezegd dat zij een oproep had gedaan om Wilders te stenigen en dat zij bij de verkiezingen van 15 maart voorzitter van een Hilversums stembureau was geweest.

Uit een reconstructie in NRC Handelsblad blijkt dat de oproep een reactie is van Dekker op een tweet van een vrouw die een oproep doet om stenen naar een moskee in België te gooien. Die tweet luidde: "Minstens 500 mensen, als 'ludieke actie' op het radicaal moslim geweld van de afgelopen nachten." Dekker reageerde met: "Fijn type dit ook weer". En daarna: "Wie gaat er mee 500 stenen op Wilders gooien? Vind ik wel een 'ludieke actie'."

Wilders zei vandaag op Twitter dat hij aangifte tegen Dekker gaat doen. Dekker zei tegen NRC Handelsblad dat haar opmerking duidelijk cynisch was bedoeld. "Ik zou nooit, maar dan ook nooit oproepen tot geweld."

Burgemeester Broertjes van Hilversum zegt dat Dekker geen hoofd van het stembureau mocht worden, omdat zij zo'n duidelijk politiek profiel had.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl