Joe Biden en Hillary Clinton
NOS NieuwsAangepast

Joe Biden: ik denk dat ik van Trump had gewonnen

Als Joe Biden de Democratische presidentskandidaat was geweest, dan had hij gewonnen van Donald Trump. Dat zei de voormalig vice-president in een interview op de Colgate University in New York.

In eerste instantie overwoog Biden mee te doen aan de presidentsverkiezingen, maar toen zijn zoon Beau in 2015 overleed, besloot hij het toch niet te doen. Beau Biden overleed op 46-jarige leeftijd aan hersenkanker.

Ik heb geen spijt van de beslissing het niet te doen, maar ik heb wel spijt dat ik geen president ben geworden.

Joe Biden

"Met de dood van Beau stierf er ook een stukje van mijn ziel", zei een geëmotioneerde Biden in het interview, dat op CNN is uitgezonden. "Ik heb geen spijt van de beslissing het niet te doen, maar ik heb wel spijt dat ik geen president ben geworden.''

Als hij toch had meegedaan, zou hij tijdens de voorverkiezingen Hillary Clinton hebben verslagen, zei Biden. "Hoewel het in de voorverkiezingen een harde strijd zou zijn geweest."

Plichtsbesef

In december zei Biden nog tegen de Los Angeles Times dat Hillary Clinton meer uit plichtsbesef heeft meegedaan aan de presidentsverkiezingen, dan uit blinde ambitie of het idee dat ze recht had op het Witte Huis.

"Ik denk dat ze het nooit helemaal heeft uitgedacht", zei hij toen. "Ze dacht dat ze geen andere keuze had dan ervoor te gaan. Dat ze als eerste vrouw een kans had om president te worden, was denk ik een heel zware last voor haar", zei hij toen.

Biden sluit niet uit zich dat hij zich alsnog kandidaat zal stellen voor de presidentsverkiezingen in 2020. Mocht hij gekozen worden, dan is hij 77 als hij president wordt.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl