Op de A29 reed een vrachtwagen achterop een andere truck. Een 20-jarige chauffeur kwam om het leven MediaTV

Twee ongelukken in Zuid-Holland en Brabant hebben geleid tot een drukke avondspits in Zuid-West-Nederland. De A29 tussen Willemstad en knooppunt Hellegatsplein was tot 19.00 uur dicht na een dodelijk ongeluk eerder vandaag. De A59 tussen Waalwijk en Waalwijk-Centrum was tot 19.30 uur dicht na een ongeluk met meerdere voertuigen.

Omroep Brabant schrijft dat de A29 werd afgesloten vanwege onderzoek naar een dodelijk ongeluk met twee vrachtwagens. Bij dat ongeluk reed een vrachtwagen achter op een andere truck. De oplegger van een van de wagens schoof daarbij over de cabine. Een 20-jarige chauffeur kwam om het leven. Verkeer richting Rotterdam moest omrijden via de A59, A17 en A16 en dat leidde tot lange files.

Na het dodelijke ongeluk op de A29 was er aan het begin van de avondspits een tweede ongeluk op die snelweg. Een busje reed op een pijlwagen van Rijkswaterstaat. Twee traumahelikopters landden op de snelweg, wat veel bekijks trok. Om 18.00 uur stond er een negen kilometer lange kijkersfile tussen Oud-Beijerland en Willemstad.

Op de A59 botsten zes auto's op elkaar. De brandweer moest iemand die bekneld zat bevrijden. Hij is met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Verkeer richting Den Bosch kon omrijden via de A27, A15 en A2.

STER reclame