1. Ga naar het menu
  2. Ga naar de inhoud
JARINGRISPENS
NOS NieuwsAangepast

Twee doden bij ongeluk met auto en trein op overweg Harlingen

In Harlingen zijn bij een ongeluk op een overweg met een auto en een trein een volwassene en een kind om het leven gekomen. De auto werd zo'n 250 meter meegesleurd.

Het ongeluk gebeurde rond 11.30 uur op een overweg op de Oude Trekweg. In de auto zaten geen andere mensen.

ProRail is bezig om het spoor vrij te maken zodat er veilig gewerkt kan worden. Dan pas kunnen de hulpverleners de slachtoffers eruit halen.

Zeker twee doden bij treinbotsing Harlingen

De personenauto was net vertrokken bij een nabijgelegen boerderij. Daar was een lammetjeskijkdag voor 23 kleuters van de Prins Johan Frisoschool in Harlingen. De eerste auto die van de boerderij vertrok werd door de trein geschept.

De andere kinderen zijn naar een plek op de boerderij geleid waar ze zo min mogelijk meekregen van het drama op de overweg. Voor de kinderen en begeleiders is slachtofferhulp ingeschakeld. Ook op de basisschool is slachtofferhulp beschikbaar.

ProRail zegt dat het om een particuliere overweg zonder slagbomen gaat. De overweg heeft rode lampen die gaan knipperen als er een trein aankomt.

Een woordvoerder van de spoorbeheerder bevestigt dat op 8 februari op dezelfde overgang ook een ongeluk was waarbij een trein op een auto botste. Daarbij raakte niemand gewond. ProRail zegt na dat ongeluk in gesprek te zijn gegaan met de landeigenaar om de particuliere overweg op te heffen. Die gesprekken verlopen constructief, meldt ProRail.

Het treinverkeer tussen Dronrijp en Harlingen Haven ligt stil. Vervoerder Arriva meldt dat er bussen zijn ingezet. In de trein zaten vijftien tot twintig passagiers.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl