Danny Blind
NOS VoetbalAangepast

KNVB gaat vanmiddag al met Blind om de tafel

De KNVB gaat vanmiddag al om de tafel zitten met bondscoach Danny Blind. Dat verklaarde Jean-Paul Decossaux aan het ANP. Decossaux is de commercieel directeur van de nationale voetbalbond die sinds het vertrek van algemeen directeur Bert van Oostveen de hoogste in rang is bij de KNVB.

"Het lijkt me duidelijk dat we goed moeten praten", zei Jean-Paul Decossaux zondag voordat het Nederlands elftal in Sofia in het vliegtuig naar Amsterdam stapte. "Misschien dat er snel duidelijkheid is, misschien ook niet. Dan moeten we even de tijd nemen. Aan overhaaste beslissingen heb je niets. Veel meer kan ik nu niet zeggen."

Voor Decossaux staat een snel vertrek van Blind allerminst vast. "Het gebeurt in de voetballerij wel vaker dat er na een teleurstelling iets wordt geroepen. Alles is nog mogelijk."

Blind is nog strijdbaar

Blind zelf gaf aan in ieder geval dinsdag, als Nederland oefent tegen Italië, nog op de bank te zitten. "Ik heb ook mijn verantwoordelijkheid en ben ook nog best strijdbaar'', zei hij. "Als de KNVB geen andere beslissing neemt, dan ben ik dinsdag nog bondscoach. Ik sta er nog wel steeds achter dat ik me ga beraden en alles een beetje rustig op een rijtje wil zetten."

Oranje vertrekt richting Amsterdam

Op de persconferentie, een uurtje na de wedstrijd, toonde Blind zich gisteren kwetsbaar. "Ik moet eerlijk zijn naar mezelf en naar de KNVB", voegde Blind toe op de persconferentie. "Ik moet wel de indruk hebben dat ik dit kan rechttrekken. Ik moet eerlijk zijn en concluderen dat de weg naar Rusland een stuk moeilijker is geworden. Ik moet nadenken of ik in staat ben dat er nog uit te slepen."

Blind twijfelt over toekomst bij Oranje

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl