Kantoor van Uber in San Francisco ANP/AFP

Uber schort zijn proefprogramma voor zelfrijdende auto's op na een ongeluk gisteren in Arizona. Daar crashte een auto met de zelfrijdende technologie van de taxidienst nadat een andere auto geen voorrang verleende. 

Bij het ongeluk liep niemand ernstige verwondingen op, zegt Uber. Toch heeft het bedrijf nu besloten om voorlopig te stoppen met de tests, totdat het onderzoek naar het ongeluk is afgerond.

Volgens de politie werd het ongeluk veroorzaakt doordat de bestuurder van de tweede auto een bocht maakte, en daarbij geen voorrang verleende aan de Uber-auto, terwijl dat wel had gemoeten. In de Uber-auto zaten op dat moment twee testrijders, en het voertuig stond in de zelfrijdende modus.

Op Twitter is te zien dat de zelfrijdende auto, een Volvo, na de aanrijding op de zijkant belandde. Uber heeft bevestigd dat de beelden van hun zelfrijdende auto zijn.

Met het ongeluk en het opschorten van het programma voor zelfrijdende auto's heeft Uber weer een tegenslag te verwerken. De taxidienst heeft al problemen genoeg: zo vertelde een voormalig medewerkster onlangs seksueel geïntimideerd te zijn en kwam naar buiten dat de topman zijn eigen chauffeur had uitgescholden

Ook hield het bedrijf er een tactiek op na om autoriteiten te misleiden en stapte de tweede man op vanwege de cultuur binnen het bedrijf.

STER reclame