NOS VoetbalAangepast

Blind twijfelt over toekomst: dat zal KNVB ook wel doen

Bondscoach Danny Blind twijfelt over zijn toekomst na de onthutsende 2-0 nederlaag van het Nederlands elftal bij Bulgarije. "Ik zoek de schuld bij mezelf. Dit komt rauw op mijn dak. Ik moet voor mezelf nadenken, dat zal mijn werkgever (de KNVB) ook wel doen."

Hans van Breukelen, technisch directeur van de KNVB, was aanwezig bij de wedstrijd in Sofia, maar wilde niet reageren op vragen over de positie van Blind.

Blind twijfelt over toekomst bij Oranje

Blind heeft altijd stellig gezegd nooit zelf op te stappen bij Oranje, maar daar lijkt nu verandering in te zijn gekomen. "Ik werk lang genoeg in de voetballerij om te weten hoe het werkt. Ik trek me dit aan en moet mezelf een spiegel voor houden. Zo kan het niet verder."

"Ik moet eerlijk zijn naar mezelf en naar de KNVB", voegde Blind toe op de persconferentie. "Ik moet wel de indruk hebben dat ik dit kan rechttrekken. Ik moet eerlijk zijn en concluderen dat de weg naar Rusland een stuk moeilijker is geworden. Ik moet nadenken of ik in staat ben dat er nog uit te slepen."

"Ik bepaal zelf of ik opstap of niet opstap, maar ik praat niet over de KNVB", vervolgde Blind. "Dat heb ik niet in de hand."

Als bondscoach leed hij zeven nederlagen in zeventien wedstrijden en door de vierde plaats in de groep is het WK ver weg voor Oranje.

Blind verraste door de pas 17-jarige debutant Matthijs de Ligt in de basis te laten starten. De Ajacied ging al in de vijfde minuut in de fout, waardoor de Bulgaren op 1-0 kwamen. In de rust haalde Blind hem uit het elftal.

"Als ik het nu moet beoordelen was het te vroeg om hem op te stellen", zegt Blind. "Het is bij Matthijs niet gelopen zoals we wilden en dat is mijn verantwoordelijkheid. Hij wordt een grote verdediger." De Ligt gaf na afloop geen reactie. De KNVB hield hem weg bij de pers.

"Het was futloos, stroef", zei Blind verder over de wedstrijd. "We waren totaal niet in staat om iets te doen met de twee kansen die we kregen. Ook de grotere spelers hebben niet gebracht wat je zou verwachten."

WK-kwalificatie: Bulgarije-Nederland

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl