NOS VoetbalAangepast

Robben zwaar teleurgesteld: dit is een nachtmerrie

Arjen Robben vindt dat er niets valt af te dingen op de blamerende 2-0 nederlaag van het Nederlands elftal in Bulgarije. "Ja, wat moet ik zeggen? Dit is een nachtmerrie. Er ging zoveel fout. De eerste helft was van een bedroevend niveau", zei de zichtbaar teleurgestelde aanvoerder van Oranje.

Zwaar teleurgestelde Robben: dit is een nachtmerrie

"We gaven de goals heel makkelijk weg. We moeten nu onze mond houden, want we zijn niet goed genoeg tegen Bulgarije. Dat is heel pijnlijk", constateerde Robben, die net als de rest van zijn team nagenoeg onzichtbaar was in Sofia.

Opstappen Blind

Robben wilde zich niet uitlaten over het eventuele opstappen van bondscoach Danny Blind. "Dat verandert niets aan de kwaliteit van onze spelersgroep. Als we doen wat we moeten doen, dan moet je hier winnen. We hebben hier gewoon een hele slechte wedstrijd gespeeld."​

ANP
Arjen Robben in Sofia

Het is de bedoeling dat de aanvaller de oefenwedstrijd van Oranje tegen Italië overslaat, een afspraak die al langer stond, en terugkeert naar Bayern München.

Is het niet raar dat een aanvoerder in deze zware tijden de selectie verlaat? "Er valt komende dinsdag niets te repareren in de Arena, anders was ik er natuurlijk bij geweest", aldus Robben, die wel aangaf zijn besluit misschien te heroverwegen.

"Dit was hartstikke slecht", concludeerde Davy Klaassen na afloop. "Hoe dat komt? Ik zou het echt niet weten. Wist ik het maar. Als je ziet hoe we beginnen. Binnen twintig minuten staan we met 2-0 achter. Probeer er dan nog maar iets van te maken. Natuurlijk ziet Matthijs de Ligt er niet goed uit bij de 1-0. Maar verder heeft hij volgens mij gewoon goed gespeeld. Wij hebben hem in de steek gelaten. We hadden hem moeten helpen."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl