Spelers van Zweden vieren feest

Zweden verslaat Wit-Rusland en voert druk op Oranje op

In groep A van de WK-kwalificatie heeft Zweden thuis met 4-0 gewonnen van Wit-Rusland en daardoor drie punten voorsprong genomen op Oranje.

Wit-Rusland pakte pas twee puntjes (0-0 tegen Frankrijk en 1-1 tegen Luxemburg) en was in Solna kansloos. De Zweden sprongen slordig met de vele kansen om en hadden een penalty, benut door Emil Forsberg, nodig om op 1-0 te komen.

Na de rust kregen de Zweden hulp van de Wit-Russische keeper Andrei Gorboenov, die een schotje van Forsberg tussen zijn benen door liet rollen. Ook de arbitrage stak een helpende hand toe door de 3-0 van Marcus Berg goed te keuren, hoewel de bal niet geheel over de doellijn leek te zijn. Isaac Thelin schoof de 4-0 in de verre hoek.

6. Luxemburg 4-1 (5-9)

In groep B boekte koploper Zwitserland een nipte thuiszege op Letland. Josip Drmic was met het hoofd de matchwinner in de 66ste minuut.

Andorra en Faeröer kwamen in dezelfde groep niet tot scoren: 0-0. Enige opvallende feit was de rode kaart voor Jóhan Símun Edmundsson van Faeröer: hij kreeg twee keer geel wegens twee schwalbes.

Later vanavond wordt nog Portugal-Hongarije gespeeld.

Josip Drmic kopt Zwitserland op voorsprong tegen Letland

In groep H, de groep van België, won Bosnië-Herzegovina eenvoudig met 5-0 van Gibraltar. Het duel Cyprus-Estland leverde een doelpuntloos gelijkspel op.

De Rode Duivels treden om 20.45 uur aan tegen Griekenland.