AFP
NOS Nieuws

Meeste verdachten aanslag Londen weer op vrije voeten

De Britse politie heeft opnieuw twee mensen vrijgelaten, die waren opgepakt na de aanslag van woensdag in Londen. Van de elf mensen die in totaal zijn opgepakt, zijn er negen inmiddels weer op vrije voeten.

Twee mannen van 58 en 27 uit Birmingham blijven voorlopig vastzitten. Zij worden verdacht van betrokkenheid bij het voorbereiden van een terroristische aanval. Twee vrouwen van 32 en 39 uit Manchester en Londen zijn op borgtocht vrij, maar blijven wel verdachte. Tegen de andere zeven loopt geen onderzoek meer.

WhatsApp

De politie wil weten of de dader van de aanslag, Khalid Masood, hulp heeft gehad van anderen bij het voorbereiden van zijn daad. Hij zou twee minuten voor de aanslag nog WhatsApp hebben gebruikt. De politie zoekt uit of hij zelf berichten heeft gestuurd en met wie hij allemaal contact had.

Masood reed in op mensen op de Westminster Bridge, waarbij drie mensen om het leven kwamen. Zeker vijftig mensen raakten gewond. Daarna stak hij een agent dood bij het parlementsgebouw in Londen. De dader werd vervolgens doodgeschoten door de politie.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl