Trump staat de pers te woord na het terugtrekken van de nieuwe zorgwet
NOS NieuwsAangepast

Trump: we hebben een hoop geleerd over loyaliteit

Obamacare zal instorten en de Democraten zijn de echte verliezers, want het is hun zorgstelsel. Dat was de reactie van president Trump op het intrekken van zijn nieuwe zorgwet, die vanavond sneuvelde doordat er te weinig voorstemmers waren in het Huis van Afgevaardigden.

Vanuit zijn werkkamer, de Oval Office, benadrukte Trump dat de Democraten verantwoordelijk zijn voor Obamacare en voor het instorten ervan. Hij zei dat er tien tot vijftien stemmen te weinig waren om de nieuwe wet erdoor te krijgen, eraan voorbijgaand dat de Republikeinen de meerderheid hebben in het Huis.

Trump: we kwamen een paar stemmen tekort

"Er gaan erge dingen gebeuren met Obamacare en daar kun je weinig aan doen om het te verbeteren", voorspelde de president. Hij verwacht dat de Democraten binnen een jaar voorstellen doen om een deal met de Republikeinen te sluiten over hervormingen van het zorgstelsel. Wel zei hij dat "we een hoop geleerd hebben over loyaliteit, over het verkrijgen van stemmen en over de zeer geheimzinnige regels in zowel het Huis als de Senaat".

Trump sprak van "een interessant experiment" en zei dat hij zich nu gaat focussen op de hervorming van het belastingstelsel.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl