Rutte met andere EU-leiders ontvangen door de paus

tijd van publicatie Aangepast
AFP

Paus Franciscus heeft in het Vaticaan 27 leiders ontvangen van de Europese Unie, onder wie demissionair premier Rutte. Het was de tweede keer dat Rutte er op audiëntie was.

De EU-leiders zijn in Italië voor een bijzondere top die morgen in het stadhuis van Rome wordt gehouden. Ze vieren dat zes landen daar precies zestig jaar geleden het verdrag tekenden waarmee de Europese Economische Gemeenschap (EEG) werd opgericht. Dat is de voorloper van de EU. Nederland was een van de grondleggers. 

De Britse premier May is niet bij de top omdat Groot-Brittannië uit de EU stapt. Zij was daardoor ook afwezig bij de audiëntie bij de paus.

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

EU-leiders op bezoek bij paus Franciscus

De paus gaf de Europese leiders de boodschap mee om niet alleen terug te kijken op de afgelopen zestig jaar. Hij riep hen ook op om "de uitdagingen van het Europese project nieuw leven in te blazen". Hij voegde eraan toe: "De bijbel geeft ons daar lessen in."

Rutte bracht in juni vorig jaar ook al een bezoek aan paus Franciscus. Die ontmoeting was in het kader van het Nederlandse voorzitterschap van de EU. Rutte sprak toen met de paus onder meer over de vluchtelingencrisis.

STER Reclame