Danny Blind
NOS VoetbalAangepast

Meer zorgen voor Blind: De Vrij is een twijfelgeval

Oranje heeft in aanloop naar het duel met Bulgarije niet alleen te kampen met personele problemen in de voorhoede. Bondscoach Danny Blind heeft ook kopzorgen over zijn bezetting in het hart van de defensie.

Het is namelijk onzeker of Stefan de Vrij zaterdagavond zijn opwachting kan maken in Sofia. De centrale verdediger van Lazio heeft nog steeds last van een blessure aan een scheenbeen. Hij heeft vrijdagavond ook niet de volledige training met zijn ploeggenoten in het Vasil Levski-stadion meegedaan.

Zonder De Vrij traint Oranje in Sofia

Nachtje slapen

"Het is eigenlijk een heel onschuldige blessure. Normaliter zakt zo'n bloeduitstorting binnen één tot twee dagen weg, maar dat gebeurt maar niet met Stefan. Daardoor kan hij zijn voet niet vrij bewegen. Misschien is het zaterdag na een nachtje slapen allemaal anders."

Blind zat al dun in zijn verdedigers: hij kon geen beroep doen op de geblesseerden Jeffrey Bruma en Virgil van Dijk en riep daarom de pas 17 jaar oude Matthijs de Ligt, die nog nooit bij de selectie van Oranje zat, op.

Het is altijd een tegenvaller als er mensen wegvallen in de laatste fase.

Danny Blind

Dost

Vincent Janssen maakte de reis naar Bulgarije niet en Luuk de Jong werd opgeroepen als de vervanger van de spits van PSV. Naar alle waarschijnlijkheid start daarom Bas Dost, de laatste weken goed op dreef bij Sporting, in de punt van de aanval start.

"Dat zou zomaar kunnen", hield Blind zich op de vlakte. "Het is altijd een tegenvaller als er mensen wegvallen in de laatste fase. Maar voor Vincent was het niet te doen om te reizen: hij lag drie tot vier dagen op bed. Het was voor mij gelijk duidelijk dat Luuk de Jong hem zou vervangen."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl