Agenten bij de auto die met hoge snelheid door de winkelstraat reed
NOS NieuwsAangepast

Motief verdachte Antwerpen nog volkomen onduidelijk

De man die gisteren in Antwerpen werd opgepakt nadat hij met hoge snelheid door winkelstraat de Meir was gereden, wordt verdacht van poging tot terroristische moord en verboden wapenbezit. Het Belgische federaal parket vindt het nog te vroeg om te zeggen dat het om terreur gaat.

De man reed gisteren met hoge snelheid door de winkelstraat en voetgangers moesten opzijspringen om de auto te ontwijken. Toen militairen de auto wilden controleren, ging de man er opnieuw vandoor. Later werd hij door de politie opgepakt. In de kofferbak van de auto lagen onder meer steekwapens en een vuurwapen met een korte loop (riot gun).

Munitie

Het parket weet niet zeker of de man werkelijk terroristische motieven had. De riotgun was gedeeltelijk uit elkaar gehaald en dus niet gebruiksklaar. Er werd ook geen munitie gevonden.

De verdachte was gisteravond en afgelopen nacht te dronken om te praten, pas vanochtend is hij verhoord. Hij was mogelijk ook onder invloed van drugs.

Rotterdam

De man werd vorige week vrijdag ook al in Rotterdam aangehouden. Agenten troffen hem in de vroege ochtend slapend aan in een auto in het centrum van de stad. Hij was waarschijnlijk onder invloed.

In zijn auto werd pepperspray gevonden, maar volgens de politie was er geen enkele aanleiding om aan terrorisme te denken. Op basis van de andere spullen die in de auto werden gevonden, concludeerde de politie in Rotterdam dat het om een Franse drugstoerist ging..

Hij kreeg het bevel om Nederland te verlaten, omdat hij geen geldige verblijfsstatus heeft.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl