De oudste zus van Mitch Henriquez, Lila, en moeder Maria ANP

'Ik wil weten wie mijn zoon Mitch heeft gedood'

tijd van publicatie

"Ik wil weten wie die personen zijn die mijn zoon het leven hebben ontnomen. Ik moet ze zien, dan pas krijg ik rust in mijn hart", zegt de moeder van Mitch Henriquez die overleed na een arrestatie. Ze zei dat vandaag in een kort geding, waarin advocaat Korver namens de nabestaanden eiste de namen openbaar te maken van de vijf betrokken agenten.

Mitch Henriquez (42) overleed in juni 2015, een dag na zijn aanhouding in het Haagse Zuiderpark. Twee van de vijf betrokken agenten worden strafrechtelijk vervolgd voor de fatale aanhouding; het hof moet nog bepalen of de andere drie ook moeten terechtstaan.

Spookproces

Korver betoogt dat de agenten geen recht hebben op anonimiteit. "In het strafdossier zit geen enkel onderzoek naar de verdachten. Het strafblad is blanco, zelfs zonder naam. Mijn cliënten hebben het gevoel in een spookproces te zitten. Hoe weten wij bij een eventuele veroordeling dat die agenten hun straf echt zullen ondergaan?"

Advocaat Heemskerk, die optreedt namens de staat, verdedigde het niet bekendmaken van de namen van de agenten. Hij zegt volgens Omroep West dat er bedreigingen zijn geuit.

Volgens hem is het vanwege bedreigingen dat de identiteit van de verdachten moet worden afgeschermd. De uitspraak is op 31 maart.

Dit is een artikel van

STER reclame