Max Verstappen in Melbourne
NOS SportAangepast

Verstappen na wisselvallige trainingsdag: beetje langzaam

"We zijn een beetje langzaam, dus we moeten ons verbeteren. Het was geen makkelijke dag." Erg tevreden is Max Verstappen nog niet na de eerste twee vrije trainingen in Australië. Verstappen kon in de tweede training slechts acht rondes rijden, omdat hij uit de bocht vloog.

"Daarbij liep ik schade aan de onderkant van de auto op, het betekende het einde van mijn training", concludeerde Verstappen nuchter, die nog wel de zesde tijd neerzette, achter zijn teamgenoot Daniel Ricciardo, de twee Mercedessen en de Ferrari's.

Lewis Hamilton (Mercedes) zette in beide trainingen de snelste tijd neer. "Mercedes is weer snel, ze zijn moeilijk te kloppen. Ook Ferrari zet goede tijden neer, ze zijn sneller dan wij. We zijn het derde team", concludeert Verstappen.

De aanpassingen aan de auto zijn volgens Verstappen goed te merken. "Zeker het effect van de banden, ik heb nu meer grip. Dat maakt het rijden veel leuker. De snelle bochten gaan beter en ik rijd stabieler."

Op zijn eigen website toont de 19-jarige coureur zich wel optimistisch over de rest van het weekeinde. "Op een stratencircuit zoals hier verbetert de baan altijd veel gedurende het weekend, dus tijdens de kwalificatie zal het nog sneller gaan. Hopelijk hebben we zondag dan een goede start, want als we ervoor rijden, kunnen ze ons toch niet inhalen.”

Vorig jaar werd Verstappen, toen nog coureur voor Toro Rosso, tiende in Melbourne.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl