José Joaquin Rojas AFP

De relatie tussen de wielerploegen Movistar en BMC, beiden actief in de Ronde van Catalonië, is in een paar dagen tijd ernstig bekoeld geraakt.

Nadat alle Movistar-renners woensdag een tijdstraf hadden gekregen omdat BMC-kopman Tejay van Garderen de organisatie van de Ronde van Catalonië had geattendeerd op onreglementair duwen van Movistar-renners tijdens de ploegentijdrit van dinsdag, haalt Movistar-coureur José Joaquin Rojas nu zijn gram met een tweet waarmee Van Garderen op een fout wordt betrapt.

Na de vierde etappe, met gemak gewonnen door sprinter Nacer Bouhanni, plaatste Rojas een tweet met een videofragment waarin te zien is dat klassementsleider Tejay van Garderen zijn helm tijdens de etappe kortstondig afzet.

Rojas begeleidt het videofragment met de tekst: "Het afzetten van je helm tijdens de koers is niet toegestaan. Regels gelden voor iedereen!" In de reglementen van de internationale wielrenunie UCI staat inderdaad dat het afzetten van de helm tijdens de wedstrijd bestraft zal worden met diskwalificatie en een geldboete.

Revanche

De tweet van Rojas is overduidelijk een reactie op het bericht van Tejay van Garderen van dinsdag. De Amerikaan plaatste toen ook een videofragment waarop te zien is dat Rojas een ploeggenoot duwt tijdens de ploegentijdrit.

Movistar, in eerste instantie winnaar van die ploegentijdrit, werd daarvoor een dag later als ploeg gestraft. Mede daardoor rijdt BMC'er Van Garderen nu in de witte leiderstrui.

STER reclame