AFP

Een dag na de aanslag bij de Westminster Bridge in Londen is meer bekend geworden over de drie mensen die daarbij om het leven kwamen. Het gaat om een Britse lerares, een toerist en een agent. Hij werd neergestoken door de aanslagpleger, die daarna zelf werd doodgeschoten.

In het Britse parlement werd vanochtend al een minuut stilgestaan bij de dood van Keith Palmer, Aysha Frade en Kurt Cochran.

Kurt Cochran

Kurt en Melissa Cochran Reuters

De Amerikaan Kurt Cochran was samen met zijn vrouw Melissa op vakantie in Londen. Ze maakten een rondreis door Europa om hun 25-jarige huwelijk te vieren. Het echtpaar liep op de Westminster Bridge toen ze werden aangereden door de aanslagpleger.

De twee zouden eigenlijk vandaag terugkeren naar de Verenigde Staten, waar ze in de staat Utah woonden. Op Facebook schrijft de familie van Cochran verdrietig te zijn over de dood van hun geliefde. "Kurt was een goede man en echtgenoot." 

Zijn vrouw, Melissa Cochran, raakte zwaargewond bij de aanslag. Zij ligt nog in het ziekenhuis in Londen met een gebroken been en rib en een hoofdwond. De verwachting is dat ze volledig herstelt. "We bidden voor haar", aldus haar familie.

Aysha Frade

Ook Aysha Frade kwam om het leven nadat de aanslagpleger haar op de Westminster Bridge had aangereden. De vrouw van 43 woonde met haar echtgenoot en twee dochters in Londen. 

Frade had zelf de Britse nationaliteit, maar haar familie is afkomstig uit Spanje. Ze was lerares Spaans op het DLD College, een onderwijsinstelling op enkele honderden meters van de Westminster Bridge. Ze zal enorm worden gemist, liet een decaan weten tegenover de BBC.

Keith Palmer

Keith Palmer EPA

Politieman Keith Palmer (48) werd neergestoken bij het Britse parlement. Hij probeerde de aanslagpleger tegen te houden. Volgens Britse media werkte Palmer al zo'n vijftien jaar bij de politie in Londen. Hij was lid van het team dat parlementariërs en diplomaten beveiligt, werk waarbij hij geen wapen droeg.

De agent was getrouwd en had twee kinderen. "Hij was een geliefd persoon", schreef de Britse parlementariër James Cleverly op Twitter. Cleverly zat met Palmer in het leger voordat die bij de politie ging werken. "Een echte vriend. Mijn hart is gebroken."

Op sociale media wordt de politieman ook door andere politici geprezen. Premier Theresa May stond bij een ceremonie in het parlement stil bij de dood van Palmer. "Hij is een echte held. Zijn daden zullen nooit worden vergeten."

Een politiecommissaris schreef een eerbetoon voor zijn omgekomen collega. "Hij verliet vanochtend zijn huis in de verwachting na zijn dienst weer thuis te komen. Hij stierf terwijl hij moedig zijn werk deed."

Gewonden

Na de aanslag werden ook 29 mensen gewond naar het ziekenhuis gebracht. Een van hen is de Roemeense Cristea. Zij was met haar vriendje in Londen om zijn verjaardag te vieren. Cristea sprong in de rivier de Thames om de auto van de aanslagpleger te ontwijken. 

Volgens Britse media is ze zwaargewond. Ze zou meerdere verwondingen aan haar hoofd hebben en ook haar longen zijn zwaar beschadigd. De Roemeense ligt nog in het ziekenhuis in Londen. 

Aanslag Londen vastgelegd met bewakingscamera

Verder werden ook drie Franse schoolkinderen aangereden. Twee van hen liggen in kritieke toestand in het ziekenhuis. De andere leerling ligt ook in het ziekenhuis, maar maakt het beter. De ouders van de tieners zijn naar Londen gevlogen om hen bij te staan.

Premier May heeft laten weten dat de Britse regering nauw samenwerkt met de landen waar de slachtoffers vandaan komen.

STER reclame