Bouhanni balt de vuisten na etappezege in Ronde van Catalonië ANP

Nacer Bouhanni heeft de vierde etappe in de Ronde van Catalonië gewonnen. De Fransman van Cofidis troefde de Italiaan Davide Cimolai van FDJ en de Zuid-Afrikaan Daryl Impey van Orica met groot gemak af in de eindsprint. Tejay van Garderen behield de leiding in het klassement.

Vooral de slotfase van de 136 kilometer lange koers was boeiend vanwege de aanval van Alejandro Valverde. De Spanjaard van Movistar ging na een klimmetje op twaalf kilometer van de meet in de aanval, samen met zijn ploegmaat Marc Soler, David Gaudu en Tourwinnaar Chris Froome. Valverde hoopte nog wat tijdwinst te boeken, eventueel ook dankzij bonificatieseconden.

Froome en Gaudu werkten niet mee in de tien kilometer lange afdaling en ondanks het harde werk van Soler werd het kwartet op vier kilometer van de streep weer teruggepakt. Ook Bauke Mollema bemoeide zich met de sprint. De kopman van Trek eindigde op de tiende plaats.

Keizer in de aanval

Martijn Keizer van Lotto-Jumbo maakte in de vanwege sneeuw met zestig kilometer ingekorte etappe deel uit van een vluchtgroep, die op twintig kilometer van de streep werd achterhaald. Pieter Weening van Roompot was slachtoffer van een valpartij en stapte onderweg af.

Bouhanni de rapste in ingekorte etappe in Catalonië Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

STER reclame